ERP er en av det viktigste satsningsområde enhver bedrift står ovenfor.

Det er nødvendig å hele tiden ha oversikt over alle de viktigste operasjonene, samt full innsikt i økonomi, varer, kunder, logistikk, produksjon og salg.

Det å kunne rapportere i sanntid er øverst på ønskelisten for alle som vil ta gode beslutninger. De beste løsningene tillater nå dette og mer til!

ERP

Enterprise Resource Planning er sentralt for de aller fleste selskap over hele verden. Kort sagt er ERP en samling programvare som bidrar til kontroll på selskapets kjerneverdier. Hensikten er å gi selskapet kontroll!

ERP er samlebegrepet for den programvaren selskaper benytter til å ha kontroll på sine aller viktigste operasjoner. Noen løsninger er utformet som store software "monolitter" i en og samme løsning der du blir tvunget til å benytte funksjonene på spesielle måter, mens andre igjen er fleksible og lar deg arbeide med de funksjonene du trenger og integrere mot annen software enkelt.

Gode løsninger finnes det flere av, og noen løsninger er bedre enn andre til deg og din bedrift. Skal du begynne på en reise med å enten innføre et system, eller oppgradere det gamle bør du sørge for at en rekke "hygienefaktorer" er på plass. Blant annet skal løsningen være enkelt tilgjengelig for alle de som skal benytte den, det skal være et solid selskap som utvikler løsningen, og det skal støtte dine forretningsprosesser uten alt for mye skreddersøm. Du skal også ha en relativt lokal partner som kan gi deg nødvendig støtte i hele prosessen.

Kanskje noe av det viktigste er at løsningen kan vokse med deg.

Microsoft

HG Gruppen benytter primært Microsoft sine business løsninger. Vi er spesialister innen Microsoft Dynamics 365 NAV og Microsoft Business Central. Dette er blant verdens aller mest fleksible og største verktøy, benyttet av titusenvis av bedrifter verden over. Verktøyene er svært skalerbare, og kan benyttes av deg som er alene, eller av dere som er titusenvis av ansatte.

 

 

 

 

 

Dynamics NAV er en av verdens mest suksessfulle løsninger.

Les mer om Microsoft Dynamics NAV her

 

 

 

 

Microsoft Business Central har enormt imponerende funksjonalitet.

Les mer om Business Central her

Komme i gang eller oppgradere

Skal du i gang med eller oppgradere et ERP system, har du en reise foran deg. De aller fleste vi oppgraderer kommer fra økonomisystemer som ikke har de funksjonene de trenger, eller de vokser ut av det. Det finnes også en del eldre løsninger der ute som av sikkerhetsmessige årsaker MÅ oppgraderes. Skal du i gang for første gang har du også behov for en trygg partner som hjelper deg på reisen. Vi i HG Gruppen har flere tiårs erfaring med slike prosjekter, og har bare senior ressurser som hjelper dere trygt i havn. Vi er også sertifisert Microsoft Business partner som betyr at vi har særskilte sertifiseringer på Microsoft sine business produkter.

 

Hvem trenger ERP?

Alle selskap som selger en vare, tjeneste eller ressurser har nytte av og behov for våre løsninger. Er du i gang med salg, logistikk, regnskap, finansrapportering, produksjon eller prosjekter vet du at kontroll er nødvendig. Det er i tillegg svært nyttig at alle disse funksjonene snakker sammen, slik at operasjoner i logistikken, bestillinger, produksjon og regnskap ser de samme tallene og hendelsene.

Vi er ikke bransjespesifikke, siden vi ser at løsningene fungerer svært godt på tvers av de aller fleste bransjer. Som kunder har vi alt fra regnskaps byråer, varehandel, tung industri, til rene salgsorganisasjoner og alt mulig i mellom.

 

Den viktigste funksjonaliteten du skal forvente

Kjernen i ethvert ERP system er regnskapsmodulen. Her vil regsnakspsførere og personnell med interesser for selskapets finanser utøve mesteparten av sitt arbeide. Begge løsningene vi leverer er svært gode på denne modulen, og vi kjører flere regnskaps byråer som igjen har hundrevis av kunder inne. Det er utmerket funksjonalitet som også enkelt kan utvides med Microsoft sine Power-apps som PowerBI for å visualisere rapporter som kjører i sanntid. Løsningen fungerer også utmerket på tvers av datterselskaper og for selskaper med internasjonal tilstedeværelse der de forskjellige lands regler kan kjøres.

Salg og kundepleie er noe av det viktigste enhver bedrift kan gjennomføre. Spesielt Microsoft Business Central utmerker seg med et lekkert grensesnitt og utvidbar funksjonalitet som passer enhver salgsorganisasjon. Ha kontroll på alle dine kontakter, alle dine aktiviteter og lag rapporter som salgssjefen elsker. Løsningene holder styr på tilbud, bestillinger, kontakter, og prosessene dine.

Prosjekter kan kjøres på svært mange måter og etter mange prinsipper. Felles for de alle er at rapporteringen krever innsikt i økonomien, ressursbruken og må kunne rapportere dette i de dimensjonene som er ønsket. Vi kopler naturligvis disse aktivitetene sammen med produksjon og regnskap slik at handovers og informasjonsstrømmen er tilgjengelig for alle de som ønsker det når de ønsker det.

Kjøper eller selger du varer har du også logistikk. Vi hjelper med alt fra enkle løsninger, til store logistikkoperasjoner der du skal ha kontroll på alle bilag og hendelser, transit av varer, plukk og plassering samt oppsett av lager. Vi kan også bistå med ytterligere automatisering som eksempel QR koding, strekkoder osv som kan leses av en rekke forskjellige enheter. Vi har løsninger for de tøffeste miljøer.

Løsningen du velger bør støtte utvidet automatisering av dine prosesser. Det er viktig at det er tilgjengelige API'er der du kan kople på annen programvare, og automatisere transaksjoner mellom flere aktører og selskap.

 

Kontakt oss

Vi hjelper deg!